Brutalno ubistvo u Srbiji: Ubio majku pa se vratio da igra igrice

0
Radiosarajevo.ba
Brutalno ubistvo u Srbiji: Ubio majku pa se vratio da igra igrice
Foto: Zoran Ilić/Ras Srbija / Brutalno ubistvo u Srbiji

Miljan Davidović iz Kovina u Srbiji šipkom je brutalno ubio majku Stanojku u kotlovnici, a potom se vratio igrati igrice gdje ga je zatekla policija.

Prema neslužbenim informacijama, policiji je odmah priznao gdje je majka. Uhapšen je, a na policijskom saslušanju se branio šutnjom.

“Rekao je da je prvo majku šamarao, pa je potom udario šipkom u glavu. On je nakon toga priveden. Ovo je baš strašno što se dogodilo. Miljan je inače bio odličan student, dok nije napustio fakultet, pametan. Zbog toga se pretpostavlja da je sve isplanirao”, kazale su komšije za Kurir.

Obudkcija je pokazala kako joj je sin zadao više od 50 udaraca, a žena je preminula od posljedica udaraca u glavu.

“Osumnjičeni je majku udarao rukama i nogama, a utvrđeno je i da ju je gazio po glavi dok žena nije izdahnula”, kazao je izvor za Blic.

Za Miljana su rekli da je bio odličan student informatike, ali nakon što je napustio fakultet navodno je samo igrao igre i spavao. Noć prije ubistva, Stanojka je zvala komšinicu da prespava kod nje. Komšinicu je Miljan izbacio iz kuće kada je došla i nije joj dao da tu prespava. Tu je noć ostala sama sa sinom, ispričale su komšije.

Kako kažu, Stanojka i Miljan u tu su kuću doselili prije otprilike dvije godine.

“Komšinica se zabrinula, jer se nije čula sa njom. Onda je zvala Stanojkinu sestru koja ju je također pokušala dobiti, međutim nije uspjela. Tada je zvala policiju i tražila da s njima dođe do kuće u Kovinu”, objasnile su komšije.

Komentarisale su i da njegova majka nije mogla prihvatiti da joj je sin psihički obolio. Službeno u institucijama nisu evidentirane prijave za nasilje u porodici.

“U kući su prije tragedije živjeli on, Stanojka i njena sestra. On ih je tukao i maltretirao, a kada ju je oko Nove godine istukao, ne znam jesu li pobjegle ili ih je izbacio, ali od tada su živjele u Smederevu. Nesretna Stanojka je ipak dolazila u kuću u Kovinu tri puta sedmično da mu donese hranu, ali nije smjela ući u kuću. Hranu je ostavljala u vrećici ispred vrata i svaki put je tražila da neko bude s njom jer je bila u strahu za vlastiti život”, kazala je komšinica koja je zvala policiju.

Davidović se tereti za teško ubistvo te mu prijeti doživotni zatvor, piše srbijanski Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije