Prvo mjesto u Evropi gdje je pandemija skoro potpuno iskorjenjena

Radiosarajevo.ba
Prvo mjesto u Evropi gdje je pandemija skoro potpuno iskorjenjena
Pixabay / Gibraltar

Gibraltar, britanski prekomorski teritorij koji se graniči sa Španijom na mjestu gdje Sjeverna Afrika i Europa čine ulaz u Mediteran, postao je jedno od prvih mjesta na svijetu koje je vakcinisalo većinu svoje odrasle populacije.

Kao rezultat toga, možemo vidjeti prizore koji svakome nedostaju. 

S obzirom na takvu situaciju, skinuta je signalizacija koja upozorava ljude da nose maske, a ukinut je i policijski sat od ponoći do pet ujutro, što omogućava ustanovama da ostanu otvorene do 2 sata ujutro.

Kafići, barovi i restorani ponovo su prepuni ljudi, bez sumnje nadoknađujući izgubljeno vrijeme, prenosi CNN.

U barovima i restoranima se može poslužiti alkohol, ali konzumacija na javnim prostorima izvan ovih objekata još uvijek nije dozvoljena između 19:00 i 8:00.

Popularna društvena mjesta Chatham Counterguard i Ocean Village Marina vratila su dio društvene buke koju su imali prije pandemije dok su se ljudi opuštali uz piće.

Mještani se nadaju da je ovo kraj koronavirusa na Gibraltaru, koji je zabilježio 4.274 slučaja i 94 smrtna slučaja među populacijom od blizu 34.000 stanovnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije