Prvi komentar iz Amerike o izborima u Srbiji: 'Svijet gleda'

4
Radiosarajevo.ba
Prvi komentar iz Amerike o izborima u Srbiji: 'Svijet gleda'
Foto: Tanjug / Aleksandar Vučić i Richard Grenell

Izbore u Srbiji je komentirao i bivši američki posebni izaslanik za pregovore između službenog Beograda i Kosova, Richard Grenell.

Današnji izbori u Srbiji su veoma važni za građane Srbije i čitave regije. Odnosi SAD i Srbije iznimno su važni za Ameriku – moramo nastaviti sadašnjim putem pomaganja Srbiji da se udalji od Rusije prema Zapadu. Napravili su značajan napredak tijekom posljednjih godina i dok mi još imamo posla, Kina postaje još agresivnija u regiji.

Rekordan je broj međunarodnih promatrača za izbore. Svijet gleda. Ne smije biti nikakvog nasilja ili destabilizacije. Neka se demokratski proces odvija mirno”, poručio je Richard Grenell na društvenoj platformi X (nekadašnji Twitter).

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minut sva dešavanja na izborima u Srbiji, te reakcije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske... i drugih država Balkana i Europske unije na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije