Prvi čovjek američke vojske upozorio: Moramo biti oprezni zbog mogućeg odgovora Rusa

1
Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek američke vojske upozorio: Moramo biti oprezni zbog mogućeg odgovora Rusa
Foto: EPA-EFE / Mark Milley

Prvi čovjek američkih oružanih snaga, general Mark Milley upozorio je da je još uvijek nejasno kako bi Rusija mogla reagirati na najnovije neuspjehe na bojnom polju u Ukrajini, pozivajući na oprez među američkim vojnicima tokom posjeta vojnoj bazi u Poljskoj koja pomaže Ukrajini u njenoj borbi.

“Rat trenutno ne ide najbolje za Rusiju. Stoga je dužnost svih nas da održavamo visoko stanje pripravnosti odnosno uzbune", rekao je general Milley novinarima u Varšavi nakon posjeta bazi u kojoj se nalaze američke trupe, prenosi Reuters te napominje da je zamoljen da ne objavljuje naziv baze niti opisuje njenu lokaciju.

Milley je rekao da ne sugerira da su američke trupe u Europi u bilo kakvoj povećanoj prijetnji, ali je rekao da moraju biti spremni.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"U vođenju rata jednostavno ne znate s visokim stepenom sigurnosti što će se sljedeće dogoditi", kazao je, prenio je Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije