Prva dama Ukrajine Olena Zelenska otvoreno: "Muž i ja ne živimo zajedno, porodica je razdvojena"

1
Radiosarajevo.ba
Prva dama Ukrajine Olena Zelenska otvoreno: "Muž i ja ne živimo zajedno, porodica je razdvojena"
Foto: EPA-EFE / Olena Zelenska

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska je u vrlo otvorenom intervjuu za BBC opisala kako je rat utjecao na njen porodični život.

"Ovo bi moglo zvučati sebično, ali ja pokraj sebe trebam muža, a ne historijsku osobu", rekla je Olena.

On je dodala kako porodica ne provodi puno vremena zajedno.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

"Ali držimo se, imamo snage i u emocionalnom i fizičkom smislu. Sigurna sam da ćemo to podnijeti", kaže Olena.

Kada je Rusija napala Ukrajinu u februaru 2022., Olena Zelenska je provela mjesece skrivajući se na tajnim lokacijama sa svojom djecom.

Kazala je kako je na početku invazije imala konstantan osjećaj navale adrenalina, ali da je s vremenom uvidjela da se mora smiriti i početi živjeti u skladu s postojećim uvjetima. Nakon što je izašla iz skrovišta prošle godine, bivša scenaristica je počela putovati svijetom kako bi se susrela s čelnicima raznih zemalja i držala govore.

"Muž i ja ne živimo zajedno, porodica je razdvojena. Viđamo se, ali ne onako često koliko bismo željeli. Mom sinu nedostaje otac. Boli me kada vidim kako moja djeca ništa ne planiraju. Kćerka nam ima 19 godina. Drugi njene dobi maštaju o putovanjima, o novim doživljajima, emocijama. Ona nema takvu priliku", kazala je.

Prva dama i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski počeli su se zabavljati u srednjoj školi i nastavili raditi zajedno u komičarskoj trupi i TV studiju - on kao glumac, a ona kao scenaristica. Zelenska navodi kako nije ni sanjala da će njezin suprug postati historijska figura i da joj nedostaje zajedničko provedeno vrijeme.

Novi napad dronovima na Moskvu

Novi napad dronovima na Moskvu

Kazala je kako zna da se radi o sebičnoj želji i da predsjednik stvarno ima energije, snagu volje, inspiraciju i tvrdoglavost da prođe kroz ovaj rat.

"Vjerujem u njega. I podržavam ga. Znam da ima dovoljno snage. Ova situacija bi bila puno teža bilo kojoj drugoj osobi koju poznajem. On je stvarno vrlo jak i otporan. Svima nam sada treba ta njegova snaga", rekla je i dodala:

"Niko ne može znati što ga čeka. Uostalom, niko nije mogao zamisliti da će se u 21. stoljeću usred Europe voditi ovakav rat. Okrutan, krvavi rat. Ukrajinci vjeruju u pobjedu, ali ne znamo kada će do nje doći. Ovo dugo čekanje i konstantan stres imaju svoj danak", rekla je Olena Zelenska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije