Ramazan / Proučen ezan na londonskom Tower Bridgeu, prisustvovala i jedna Bosanka

09. 05. 2021. u 16:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uprkos mnoštvu negativnih informacija kojima je domaća i svjetska javnost kontaminirana, posebno u nastojanjima politika da daju puninu teorijama poput one poznate Huntingtonove o "sukobu civilizacija", vrijeme ramazana daje nam slike koje, ipak, bude nadu. Nadu da sve sa našom civilizacijom nije tako beznadno.

Takvi primjeri dolaze nam iz Londona gdje je britansko-muslimanski poduzetnik Kazi Shafiqur Rahman proučio prelijep ezan, i to na londonskom Tower Bridgu, jednom od najpoznatijih mostova svijeta.

Ovaj ezan je proučen u sklopu iftara koji su organizirali Istočno-londonska džamija i međuvjerskog foruma okruga Tower Hamlets, prenijeli su mediji.

Ovom jedinstveom događaju prisustvovala je i naša Nudžejma Softić, lektorica, aktivistica, trijatlonka, osnivačica poznate grupe "Trčanje i to".

Nudžejma se trenutno nalazi u Londonu. Upisala je drugi magistarski studij u Londonu kao Chevening stipendistica.

"Posljednjeg petka u mjesecu ramazanu 2021. godine akšamski ezan za Tower Bridgea. Želim u Londonu da ostanem koliko god je moguće, da budem šta želim i kako želim i da nikog za to nije briga. Amin", napisala je Nudžejma na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA