Protesti: Kanadski premijer s porodicom prebačen na drugu lokaciju

4
Radiosarajevo.ba
Protesti: Kanadski premijer s porodicom prebačen na drugu lokaciju
PrtScr / Justin Trudeau

Justin Trudeau, premijer Kanade, je s porodicom premješten iz svog doma u Ottawi zbog protesta kamiondžija protiv ograničenja i mjera zbog koronavirusa, pišu kanadski mediji.

Trudeau i njegova porodica prebačeni su na drugu lokaciju u Ottawi, javila je mreža CBC, dodajući da se kamioni s transparentima koji osuđuju Trudeaua i kanadske mjere javnog zdravlja okupljaju duž ulice Wellington, ispred kanadskog parlamenta.

Hiljade kamiondžija i stotine drugih demonstranata jučer su se okuplili u Ottawi, u znak protesta protiv mjera uvedenih zbog pandemije. Kamiondžije su počele da se okupljaju u petak uvečer.

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Trudeau je u petak rekao da antinaučne, antivladine i antidruštvene ideje kamiondžija predstavljaju prijetnju ne samo njima samima već i svim Kanađanima.

Elon Musk, osnivač "Tesle" i "SpaceX", podržao je proteste i objavio na Twitteru da "Kanadske kamiondžije vladaju".

Do sada je 82 posto Kanađana starijih od pet godina primilo vakcinu protiv COVID-19. Odrasli čine 90 posto stanovništva.

Protest je do sada bio miran, navodi CBC. Prema podacima Kanadskog udruženja kamiondžija, velika većina vozača kamiona u zemlji je vakcinisana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije