Proslavljeni Michael Moore o drami u Afganistanu: Amerika gubi još jedan rat

0
Radiosarajevo.ba
Proslavljeni Michael Moore o drami u Afganistanu: Amerika gubi još jedan rat
FOTO: Facebook / Michael Moore o aktuelnim dešavanjima u Afganistanu

Proslavljeni američki redatelj, pisac, i producent Michael Moore oglasio se nakon dramatičnih slika koje stižu iz Afganistana nakon američkog povlačenja i uspostave vlasti talibana.

"Kabul, Sajgon. Pad, još jednom. Amerika gubi još jedan rat. Naš najduži rat.
Mi smo broj 1. Potrošili smo preko 2 triliona dolara. Žrtvovali smo više od 2,300 američkih života da bi napali zemlju u kojoj Bin Laden nikada nije bio pronađen. Bush je rekao da ga nije zanimalo da ga uhvati. Obamin tim ga je našao u kući nedaleko od Pakistanskog "West Pointa". Ko bi pogodio!", piše na svom Facebook profilu Moore. 

I nastavlja:

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

"Mi smo osvajači. Talibani nisu osvajači - oni su Afganistanci - to je njihova zemlja! Oni su religiozni. Znamo kako to izgleda - mi imamo svoje!
Kakav tragičan nered. Defundirajte Pentagon i vojno-industrijski kompleks, unište NSA, unište državnu sigurnost. Poslali su naše mlade trupe u smrt. Šteta! 15 od 19 otmičara na 9/11 su bili iz Saudijske Arabije! Ni Afganistan, ni Irak, ni Iran. Kako to da Bandar Bush nije napao Saudijce? Oh, to je to. Tako je. Napunite ih!

Još jednom nas je porazila vojska bez bombardera, bez razarača, bez projektila, helikoptera, bez napalma - samo gomila momaka u kamionu. Nismo dobili stvarni rat u odbrani ove zemlje još od Drugog svjetskog rata.
Prije 76 godina i danas.

Danas je dan VJ - Pobjeda nad Japanom. 15 avgust 1945. (Hvala ti striče Lornie što si žrtvovao svoj život. )
Danas, 76 godina kasnije, je dan kada su SAD izgubile rat u Afganistanu. Bog blagoslovio naše trupe. Neka nam naše trupe oproste.
Mnogo saučešće i ljubavi svim porodicama koje su izgubile voljene u ovom odvratno i tužnom ratu", poručio je Moore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije