Haos u zračnoj luci: Hiljade Afganistanaca u očaju pokušava da napusti zemlju

0
Radiosarajevo.ba
Haos u zračnoj luci: Hiljade Afganistanaca u očaju pokušava da napusti zemlju
FOTO: Screenshot / Haos u zračnoj luci Kabula

Pravi haos u ovim trenucima vlada u glavnom gradu Afganistana, Kabulu.

Nekoliko hiljada građana trenutno se nalazi u zračnoj luci pokušavajući na sve načine napustiti zemlju nakon što su sinoć vlast preuzeli talibani.

Predsjednik države Ashraf Ghani pobjegao je u Uzbekistan kako bi, navodno, izbjegao krvoproliće. Nakon što su talibani sinoć iz predsjedničke palate proglasili pobjedu, hiljade domaćih i stranih stanovnika panično pokušava pobjeći iz države.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Problem predstavlja činjenica da su komercijalni letovi već otkazani, a prioritet se daje američkim vojnim letovima koji vrše evakuaciju diplomatskog osoblja.

Koliko je ozbiljan haos u ovim trenucima najbolje govori činjenica da su američki vojnici bili prinuđeni da ispale nekoliko hitaca upozorenja zbog toga što su brojni građani željeli izaći na avionsku pistu.

Povodom cijele situacije više od 60 zemalja izdalo je saopćenje u kojem se, između ostalog, traži od talibana da, onima koji to žele, dopuste izlazak iz zemlje.

U nastavku možete pogledati kako trenutno izgleda situacija u zračnoj luci Kabula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije