Pronađeno tijelo Amerikanke nestale u Rusiji, poslala poruku: Nadam se da nisam oteta

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo Amerikanke nestale u Rusiji, poslala poruku: Nadam se da nisam oteta
Foto:Prtsc/Twitter / Catherine Serou

Amerikanka Catherine Serou nestala je nakon što je ušla u neidentificirani automobil u Nižnjem Novgorodu.

Ruska policija je uspjela uhapsiti muškarca za kojeg se sumnja da je oteo studenticu.

Njen posljednji trag bila je poruka poslana majci u kojem je rekla: "U autu s neznancem. Nadam se da nisam oteta", prenosi BBC.

Kako su rekli ruski istražitelji uhapšeni muškarac je imao dugu evidenciju o posebno teškim zločinima.

"Moja kći žurila se vratiti u kliniku u kojoj joj nije prošla uplata. Možda je stopirala kako ne bi morala čekati Uber",  rekla je u petak američkim medijima Beccy Serou, majka ubijene.

Catherine Serou bivša je pripadnica američkih marinaca koja se po završetku turneje po Afganistanu 2019. godine preselila u Rusiju kako bi magistrirala pravo na Državnom sveučilištu Lobačevski u Nižnjem Novgorodu.

Amerikanka se planirala vratiti u SAD, u domovini je htjela raditi kao imigracijska odvjetnica, a njezina majka izjavila je kako je Catherine prodala svoj stan u Kaliforniji kako bi u Rusiji finansirala željeni studij.

"Uživala je u Nižnjem Novgorodu, voljela je svoj život u Rusiji, imala je krasne prijatelje na sveučilištu. Nismo se vidjele dvije godine, ali svaki dan smo razgovarale telefonom", izjavila je Beccy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije