Pronađeno tijelo Alekseja Navaljnog? Evo šta kaže bolničar

5
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo Alekseja Navaljnog? Evo šta kaže bolničar
Foto: EPA - EFE / Alexei Navalny

Tijelo ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog pronađeno je u modricama u bolničkoj mrtvačnici na Arktiku, dva dana nakon što je umro u obližnjem zatvoru.

Bolničar je rekao ruskim opozicionim medijima da je na Navalnijevoj glavi i grudima bilo modrica kada je njegovo tijelo dovezeno u okružnu kliničku bolnicu Salekhard.

"Ovakve povrede, koje su opisali oni koji su ih vidjeli, nastaju kao posljedica napada", rekao je neimenovani bolničar za list Novaja gazeta.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

"Osoba se grči, pokušavaju je obuzdati i pojavljuju se modrice. Rekli su i da je imao modricu na grudima. Odnosno, i dalje su pokušali da ga reanimiraju, a on je preminuo, najvjerovatnije, od srčanog udara."

Podsjetimo, ruski zatvorski zvaničnici rekli su da je Navaljni preminuo u petak, 16. februara,  nakon što mu je pozlilo tokom kratke šetnje do IK-3, ozloglašenog brutalnog zatvora na ruskom Arktiku, piše Telegraph.

Navalnyjeva majka u subotu, 17. februara, nije uspjela pronaći njegovo tijelo u mrtvačnici u Salehardu, a njegove kolege iz Fondacije za borbu protiv korupcije optužile su ruske vlasti za zataškavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije