Pronađena žena kojoj se izgubio svaki trag prije 41 godinu, roditelji su joj ubijeni

2
Radiosarajevo.ba
Pronađena žena kojoj se izgubio svaki trag prije 41 godinu, roditelji su joj ubijeni
Foto: Handout/identifinders International/ / Tina Gail Linn, Hollie Marie Clouse i Harold Dean Clouse

Nestala kći bračnog para ubijenog 1981. pronađena je živa više od 40 godina kasnije.

Potraga za ubicama roditelja se nastavlja, objavila je američka policija. Baby Holly je prvi put u svom odraslom životu dobila priliku zagrliti svoju biološku baku i rođake.

Danas 42-godišnja žena identificirana je zahvaljujući DNK-u kao kćer Tine i Harolda Clousea, para s Floride čija su mrtva tijela pronađena u Teksasu 1981. Istražitelji još uvijek rade na rješavanju ubistva para i traže pomoć javnosti u rasplitanju ovog slučaja, rekao je pomoćnik državnog odvjetnika Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare, javlja CNN, prenosi Jutarnji list.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Tijela Tine i Harolda Clousea pronađena su 1981. na šumovitom predjelu pored Houstona, prenosi CNN. U to vrijeme oni nisu mogli biti identificirani, ali se to uspjelo prošle godine, uz pomoć DNK. U vrijeme ubistva kćer je bila beba. Roditelji su ubijeni a da niko nije znao gdje je beba, što je otvorilo misteriju dugu 40 godina. Više od 40 godina kasnije, žena je pronađena živa i zdrava, objavljeno je u četvrtak u Teksasu.

Identitet žene nije objavljen, pomoćnik državnog odvjetnika Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare nazvao ju je "Baby Holly". Ona danas ima 42 godine.

Istraga oko nerasvijetljenog ubistva para vrti se oko članova nomadske vjerske grupe za koje se vjeruje da su doveli bebu u Arizonu u vrijeme ubistva njezinih roditelja. Grupu su činile žene, koje su se kretale okolo bose i u bijelim haljinama. Jedna od njih, koja se predstavila kao sestra Susan, nazvala je Hollyne djeda i baku da im kaže kako se bračni par Tina i Harold pridružio njihovoj grupi i da će prekinuti veze s porodicama.

Kćer ubijenog para, Baby Holly, sada je dobila priliku da upozna svoju biološku porodicu. S njima se prvo povezala internetski, putem Zoom poziva u utorak, a idućih dana trebali bi se i uživo naći.

"O moj Bože! Našli smo je! Našli smo je", jako je uzbuđena Debbie Brooks, Hollyina teta.

Baka Donna Casasanta rekla je da je informacija da je Holly još živa za nju istinski dar s neba. Stalno sam se sjećala toga kako sam je držala kao malu bebu, i samo sam je htjela zagrili, ispričala je Donna Casasanta. S ubijenim parom nisu se čuli od listopada 1980, a nekoliko mjeseci kasnije saznali su da su pronađena njihova mrtva tijela.

U saopćenju za medije, Donna Casasanta je rekla da je desetljećima čekala trenutak da se ponovo poveže s Holly.

"Molila sam se više od 40 godina za odgovore i Gospodin je otkrio neke od njih, pronašli smo Holly", zahvalno je poručila Donna Casasanta, prenosi Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije