Pronađen eksploziv u stanu Sirijca u Chemnitzu

Radiosarajevo.ba
Pronađen eksploziv u stanu Sirijca u Chemnitzu
/ Jaber Albakr
Njemačka policija saopćila je danas da je pronašla nekoliko stotina grama eksplozivnog materijala u stanu Sirijca u Chemnitzu.

Za Sirijcem se traga zbog sumnje da je pripremao bombaški napad u gradu Chemnitzu, kao i da je u pritvoru zadržala tri osobe, koje se dovode u vezu sa osumnjičenim.

Policija je na Twitteru navela i da su neophodne nove mjere za evakuaciju nakon što je eksploziv pronađen u stanu u Chemnitzu, prenosi AFP.

Portparol policije u Saksoniji Tom Bernhardt rekao je novinarima da je eksplozivni materijal bio "relativno dobro sakriven" u stanu, u koji je policija ranije danas upala.

On je dodao da policija ispituje tri privedene osobe nadajući se da će im one pružiti informacije koje bi mogle da pomognu u pronalaženju osumnjičenog.

Bernhardt je precizirao da su dvije osobe, koje poznaju osumnjičenog Sirijca, privedene na području željezničke stanice u Chemnitzu, dok je treća osoba privedena u centru tog nemačkog grada.

Policija još traga za osumnjičenim, koji je identifikovan kao 22-godišnji Jaber Albakr iz Sirije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije