Procurio snimak na kojem australski premijer ismijava Trumpa

Fena
Procurio snimak na kojem australski premijer ismijava Trumpa
Audio zapis, na kojem australski premijer Malcolm Turnbull ismijava američkog predsjednika Donalda Trumpa, procurio je u medije.

Turnbull je snimljen dok je držao govor na događaju za australske medije u zgradi parlamenta u srijedu navečer, izvještava BBC.

Ovaj događaj obično nije medijski praćen, ali politički urednik televizijske kuće Nine Network je rekao da je odlučio prekršiti protokol i objaviti snimak.

Turnbull je njegov izvještaj nazvao "povredom povjerenja".

Na snimku se čuje kako Turnbull, imitirajući Trumpa, govori kako je njihov sastanak bio "prekrasan".

"To je bilo najprekrasnije smirivanje ikada. Donald i ja, mi pobjeđujemo i pobjeđujemo na anketama. Mi toliko mnogo pobjeđujemo, mi pobjeđujemo, mi pobjeđujemo kao da nikada prije nismo pobjeđivali", rekao je on.

Turnbull se također našalio da je "tako lako pobijediti" na anketama, dodajući: "Ja imam ovog Rusa..", aludirajući na navode da su zvaničnici Trumpove kampanje sarađivali s ruskim hakerima kako bi utjecali na rezultat američkih predsjedničkih izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije