Procurila snimka 'Legije' uoči juriša na Rusiju, u Belgorodu napadnuta i zgrada FSB-a!

1
Radiosarajevo.ba
Procurila snimka 'Legije' uoči juriša na Rusiju, u Belgorodu napadnuta i zgrada FSB-a!
Prtscr / Twitter / Legija prije napada na Belgorod

Glavna obavještajna uprava ukrajinske vojske objavila je snimke Legije 'Sloboda za Rusiju i ruskog dobrovoljačkog korpusa' koji se pripremaju za operaciju u regiji Belgorod.

Kako se vidi na snimci, čini se da su primarno koristili američku opremu, uključujući najmanje četiri međunarodna M1224 MaxxPro MRAP vozila i dva HMMWV vozila.

Čelnik Legije 'Sloboda za Rusiju', kojeg zovu Cezar, rekao je da su stanovnici Belgoroda od Legije zatražili da provede mirovnu operaciju u regiji.

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

"Znamo da ruska vojska nema najprofesionalnije oružane snage. Iako se smatralo da imaju drugu najveću vojsku na svijetu, davno smo naučili da je to bio samo blef. Nama su čak prišli ljudi iz Belgoroda sa zahtjevom da provedemo mirovnu operaciju na tom prostoru.

Njima je, naravno, dosta toga da su stalno bombardirani. Napisali su nam pismo s tim zahtjevom", rekao je takozvani 'Cezar', a odgovorio je i na pitanje šta podrazumijeva 'mirovna operacija'.

"To je demilitarizacija Belgoroda. Ljudima je dosta rata i žele mir."

Istovremeno stižu vijesti da su eksplozije zabilježene i u zgradi FSB-a u ruskom pograničnom gradu Belgorodu dan nakon što je proukrajinska grupa partizana pokrenula vanredni prekogranični napad.

Proruski društveni mediji su objavili da su u Belgorodu napadnute zgrade u kojima se nalaze Ministarstvo unutarnjih poslova i služba FSB-a.

"Prema našim izvorima, u Belgorodu su mete napada bili odjeli Ministarstva unutarnjih poslova i FSB-a", izvijestio je kanal na Telegramu povezan s Kremljem, dodajući da učinak napada nije još poznat.

Ruski istražitelji su otvorili "istragu o terorizmu" nakon, kako su oni to nazvali, prekograničnog napada ukrajinskih naoružanih skupina na rusku regiju Belgorod.

Također, kako javlja Jutarnji, Kremlj je rekao da su 'ukrajinski militanti' i dalje aktivni u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod, dan nakon što su lokalne vlasti tamo proglasile protuterorističku operaciju. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruska vojna kampanja u Ukrajini pokrenuta kako bi se takvi upadi spriječili te da je potrebno više napora s ruske strane kako bi se takvi incidenti spriječili.

Kijev je, pak, rekao da nema nikakve veze s napadima u Belgorodu, no situaciju prate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije