Pročitajte šta su rekli Hrvati koji su sletjeli avionom iz Tel Aviva u Beč

1
Radiosarajevo.ba
Pročitajte šta su rekli Hrvati koji su sletjeli avionom iz Tel Aviva u Beč
Foto: 24sata.hr / Hrvati se vraćaju iz Izraela

Hrvati se nakon velike nezivjesnosti napokon vraćaju kući iz Izraela. Avion iz Tel Aviva, uz kašnjenje od sat vremena, sletio je u Beč. Trebali su sletjeti u 18.40 sati, ali u Beču je avion izraelskog avioprijevoznika sletio u 19.48 sati.

"Ovo je osjećaj nad osjećajima. Nisam se nadala da ću više ikada doživjeti to što sam doživjela. Sva sreća, sve je dobro prošlo. Tu sam, bila sam kod porodice u posjeti. Nije bilo pod sretnom zvjezdom, ali smo se sretno vratili", ispričala je Vesna (77) za portal 24 sata

"Bilo je puno uzbuna preko noći, jako puno. Bježali smo u sklonište koje su imali u kući. Vrlo, vrlo neugodna situacija. Dan prije bila sam 10 kilometara od Gaze slučajno. Čovjek ne može vjerovati da dan prije može biti na nekom mjestu gdje je bio pogled, uživancija i poseban doživljaj, a onda tu noć bježiš po nekoliko puta", dodala je.

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

"Vratila sam se u one ružne naše godine koje želim zaboraviti, a ovo, moram reći, još i više. Sad sam sretna, došla su djeca po mene, puna sam emocija. Bit će sve dobro", istakla je te otkrila kako je njena porodica doživjela rat.

"Nažalost oni su navikli na takav život, pa su me smirivali. Iako, moram reći, da sam vrlo hrabro to podnijela. Takav napad ne pamtim", rekla je te dodala da je bila u gradiću Jave proed Tel Aviva.

Kako je Hamas isplanirao i obmanuo izralesku obavještajnu službu?

Kako je Hamas isplanirao i obmanuo izralesku obavještajnu službu?

"Organizacija na aerodromu, konfuzija, naravno. Najgora stvar koja se dogodila danas je uzbuna na aerodromu. Taj stampedo, to je bilo strašno. Tu je bilo invalida, djece. To su vriskovi, sve ono najružnije što može biti", dodala je Vesna.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, uz njih su sve vrijeme u aerodromu bili radnici Veleposlanstva RH u Tel Avivu.

"Ja sam tu, djeca su došla, idemo kući otvoriti šampanjac", istakla je te poslala poruku svima da se "ne boje ničega".

Za njih je organiziran i prijevoz kako bi se mogli sigurno vratiti kućama. U 20.40 sati krenuo je autobus iz Beča prema Zagrebu.

Hrvati se vraćaju iz Izraela

Sutrašnjim letom trebali bi se vratiti i ostali. Naime, od početka sukoba u Izraelu je bilo 180 hrvatskih državljana.

Sva dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije