Priča iz SAD: Osumnjičeni za ubistvo na Floridi uhapšen nakon 40 godina

0
AA
Priča iz SAD: Osumnjičeni za ubistvo na Floridi uhapšen nakon 40 godina
Foto: Twitter / Hapšenje Donalda Santinija

Osumnjičeni za ubistvo na Floridi, koji se tri puta pojavio na televiziji kao najtraženija osoba u Sjedinjenim Američkim Državama, uhapšen je nakon skoro četiri decenije bjekstva.

Donald Santini (65) navodno je koristio 13 pseudonima kako bi izbjegao hapšenje zbog ubistva 33-godišnje žene iz Floride 1984. godine, saopćile su vlasti.

Bio je predsjednik lokalne uprave za vodu u Californiji kada je uhapšen, prenosi BBC.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Santini je izručen Floridi gdje se suočava s optužbom za ubistvo.

Policijski organi su ga tražili zbog ubistva Cynthije Wood, 33-godišnjakinje koja se razvodila od supruga. Bio je posljednja osoba viđena s njom 6. juna 1984. godine, nakon čega su detektivi otkrili njeno tijelo, zadavljeno i ostavljeno u kanalu.

"Hapšenje Donalda Santinija dovodi do zatvaranja dugogodišnjeg slučaja i osigurava pravdu za žrtvu i njenu porodicu nakon skoro četiri decenije čekanja", rekao je šerif Chad Chronister iz okruga Hillsborough.

Vlasti su saopćile da je Santini identifikovan kao osumnjičeni ubrzo nakon ubistva i da je odmah pobjegao iz okruga Hillsborough.

Santini se nekoliko puta pojavljivao u televizijskoj emisiji America's Most Wanted - 1990, 2005. i 2013. godine.

Mnoge agencije, uključujući FBI, godinama su intenzivno radile na ovom slučaju. Potraga je odvela istražitelje u Texas, Californiju, pa čak i do Tajlanda, ali bezuspješno sve do ove godine.

Bila je to dojava Regionalne operativne grupe za bjegunce Floride i Kariba koja je dovela američke policajce u okrug San Diego.

Santini je uhapšen i optužen za ubistvo prvog stepena u San Diegu nakon čega je izručen u zatvor Hillsborough County u Tampi na Floridi ranije ove sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije