Preživio 67 dana na moru: "Brat je postao čudan"

0
Radiosarajevo.ba
Preživio 67 dana na moru: "Brat je postao čudan"
Foto: Screenshot/Youtube / Preživjeli Mihail Pičugin

Čovjek je spašen nakon što je punih 67 dana proveo plutajući u malom gumenom čamcu na Ohotskom moru. 

On je odlučio da podijeli sa medijima kako je sve izgledalo iz njegove perspektive. Ovaj 46-godišnji čovjek po imenu Mihail Pičugin je odlučio da ode promatrati kitove sa svojim bratom i maloljetnim nećakom ne sluteći kakva nevolja ih čeka. 

Sve je krenulo tako što mu se motor pokvario 9. augusta u trenutku kada su se vraćali na obalu. Prvi pokušaji službi za spašavanje da ih lociraju su bili bezuspješni.

Radiosarajevo.ba u Briselu: Mark Rutte o secesionističkim tenzijama u BiH, stiže Volodimir Zelenski

Radiosarajevo.ba u Briselu: Mark Rutte o secesionističkim tenzijama u BiH, stiže Volodimir Zelenski

Njegov brat i nećak su nakon nekog vremena preminuli dok je on njihova tijela vezao za čamac i vukao ih kako ih ne bi more odnijelo

Nakon jako dugo vremena, Pičugina uočava ribarska brodica i spašava ga nekoliko kilometara udaljenosti od obale.

Nakon što je iz bolničke postelje, Pičugin je naglasio spomenuti kvar na motoru i dodao da nije mogao ni veslati jer je jedno veslo puklo i zbog toga je izgubio kontrolu nad čamcem. 

Rekao je da je telefon bio totalno beskoristan jer to područje nije imalo signala, ali su u čamcu imali nekoliko signalnih raketa. Ispaljivanje ovih raketa je bilo uzaludno jer nisu uspjeli privući ničiju pažnju.

Dodao je da su za piće prikupljali kišnicu za piće, a dok su se grijali u jednoj vreći za spavanje koja je bila mokra i nije se sušila.

Nezapamćen incident: Čovjek pecao, a onda dobio 'šamar' od morske nemani

Nezapamćen incident: Čovjek pecao, a onda dobio 'šamar' od morske nemani

"Bukvalno smo ulazili u nju i mrdali se i onda se ugrijete", rekao je Pičugin. Imali su ograničene zalihe rezanaca i graška na koji su pokušavali da ulove ribu za jelo

Naglasio je da je njegov nećak preminuo od hipotermije i gladi u septembru, a onda je primijetio da se njegov brat počeo čudno ponašati i čak je u jednom trenutku pokušao skočiti sa čamca. O sebi nije puno govorio osim što je rekao da je "preživio zahvaljujući Božjoj volji".

Doktori su ustanovili da Pičugin pati od dehidracije i hipotermije, ali nije u životnoj opasnosti.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije