Muškarac preživio, iako nije imao puls 42 minute

Radiosarajevo.ba
Muškarac preživio, iako nije imao puls 42 minute
Muškarac iz Sjeverne Karoline preživio je, uprkos tome što 42 minute nije imao puls.

Tridesetšestogodišnji John Ogburn doživio je srčani udar u svom domu u Charlotteu, dok je sjedio za laptopom.

Policajci koji su se zatekli u blizini, počeli su muškarcu davati vještačko disanje, skoro minutu nakon što je iz doma pozvana pomoć. 

Izmjenjivali su se i oživljavali muškarca pune 42 minute, dok nisu dobili puls. Nakon što je Ogburn odveden u bolnicu, doktori su ga stavili u vještačku komu kako bi se oporavio. 

"Osjećam se jako dobro, iako imam manjak energije. Vrlo sam zahvalan policajcima što nisu odustali, iako prema zakonu nisu bili dužni nastaviti s tehnikama oživljavanja nakon 20 minuta. Spasili su me i sretan sam što sam dobio drugu šansu", kazao je John, prenosi BBC.

Policajci Charlotte-Mecklenburga Lawrence Guiler i Nikolina Bajic su se susreli s Johnom koji im se uživo zahvalio što nisu odustali od njega.

Doktor Michael Kurz, s Univerziteta u Alabami kazao je kako je ovaj slučaj potvrdio koliko su bitne tehnike oživljavanja u slučajevima kada srce stane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije