Prag / Za 14 kilometara taksista strankinji naplatio 280 eura

17. 07. 2017. u 21:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 110

Policija u Pragu privela je jednog taksistu zbog nevjerovatno bezobrazne naplate od jedne turistkinje.

Taksista je, po uobičajenoj praksi lokalnih taksista da strancima pokušaju da naplate vožnju više nego Česima, pretjerao toliko da je jednoj strankinji vožnju od 14 kilometara naplatio čak 280 eura, umjesto maksimalne moguće cijene od 20 eura.

Strankinja je proteklog vikenda sjela u taksi u turističkom jezgru Praga da je preveze do 14 kilometara udaljenog hotela u širem centru, ali, umjesto da uključi taksimetar koji ne bi smio da pokaže više od 20 eura, vozač je od putnice zatražio čak 480 eura, javlja Beta.

Kada je zapanjena žena kazala da ima samo 50 eura, taksista je odvezao do bankomata da podigne novac, ali mu nije bilo dovoljno 120 eura koliko je podigla, već je tražio još.

Na kraju su, cjenjkajući se, došli do cijene od 280 eura, više nego desetostruko veće od realne za tu vožnju. Umesto priznanice, taksista je ženi na njen zahtjev rukom nažvrljao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena strankinja požalila se recepciji hotela, a policija je tri sata kasnije uspjela da nađe i privede taksistu protv koga je strankinja podnijela krivičnu prijavu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA