Preokret u istrazi o pucnjavi u Beču: Bosanci upucani nakon što su pretukli braću iz S. Makedonije

2
Radiosarajevo.ba
Preokret u istrazi o pucnjavi u Beču: Bosanci upucani nakon što su pretukli braću iz S. Makedonije
Foto: X.com / Pucnjava u Beču

Nakon pucnjave u bečkom Floridsdorfu, u kojoj su ranjena tri državljanina Bosne i Hercegovine, polako izlazi na vidjelo šta je to što je dovelo do sukoba između dvije porodice.

Naime, iako se prvo spekulisao da je riječ o sukobu zbog žene, sada porodice napadača, ali i žrtava navodno tvrde da je riječ o sukobu zbog časti!

Prema pričama rođaka do sukoba je došlo na jednom borilačkom događaju koji je održan to veče u Beču. Bh. državljani su tada pretukli trojicu braće porijeklom iz Sjeverne Makedonije.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Nekoliko sati nakon toga, otac pretućenih mladića se pojavio pred zgradom bh. mladića i tražio da se časno bore. Međutim, i tada su napadači počeli da posustaju nakon čega je otac otvorio vatru:

"Ako ste imali probleme sa mojim sinovima, trebali ste meni da se obratite", navodno je rekao ovaj 54-godišnjak, koji je poznat i kao "El Čapo Otakringa".

Mediji prenose da je u momentu pucnjave bio pod dejstvom narkotika. Prvo je počeo da prijeti u stilu pravog mafijaša, a zatim upucao najstarijeg od trojice bh. braće.

Čak i ranjen, bh. mladić je uspio da ga obori na zemlju i izbije mu pištolj, ali njegov sin je zatim uzeo oružje i nastavio da puca na ostale.

Navodno, bh. mladićima prvu pomoć na mjestu događaja pružili su policajci, jer je hitnoj trebalo više od 20 minuta da dođe na mjesto pucnjave.

"Hrabri policajci su ih spasili da ne iskrvare na ulici", rekli su rođaci, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije