Detalji okršaja kriminalnih bandi u Beču: Ranjena tri državljana BiH, uhapšene četiri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Detalji okršaja kriminalnih bandi u Beču: Ranjena tri državljana BiH, uhapšene četiri osobe
Foto: X.com / Pucnjava u Beču

Četiri osobe, od kojih su tri državljani BiH, ranjene su u subotu navečer, 7. oktobra, u pucnjavi u Beču, saopštila je austrijska policija.

Tokom svađe na ulici u Floridusgasse u 21. okrugu, u subotu oko 20 sati ispaljeno je nekoliko hitaca pri čemu su teško povrijeđena četiri muškarca. Prema dosadašnjim informacijama, osumnjičeni počinitelji pobjegli su u dva vozila. Tri ranjene osobe dolaze iz BiH, a jedan ranjeni je državljanin Irana.

Bečka policija brzo je stigla na mjesto događaja s velikim kontingentom, ogradila mjesto zločina i intenzivno tragala za osumnjičenima. Istovremeno je više ekipa bečke stručne spasilačke službe zbrinulo povrijeđene s prostrjelnim i ubodnim ranama i odvezlo ih u bolnicu.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Tokom potrage uspjela su pronaći dva osumnjičena vozila za bijeg, koja su bila parkirana u krugu stambene zgrade u četvrti Floridsdorf. 

Osumnjičeni počinitelji uhapšeni su nakon akcije operativne jedinice Cobra. Radi se o četiri Austrijanca. I motiv i mjesto gdje se oružje ubistva nalazi predmet su istrage koja je u toku, a koju provodi Ured kriminalističke policije u Beču.

"Mrežama ili paralelnim društvima koja zanemaruju naš pravni sistem nije mjesto u našoj zemlji", rekao je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner (ÖVP). "Policija istražuje punom brzinom i poduzet će odlučne mjere protiv ovih kriminalnih grupa", objavio je Kurier.

[twitter]https://twitter.com/StreamteamMS/status/1710889777568829761[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije