Pratite uživo vanrednu hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog masakra u Gazi

1
Radiosarajevo.ba
Pratite uživo vanrednu hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog masakra u Gazi
Foto: UN / Vijeće sigurnosti UN-a

Vijeće sigurnosti UN-a održat će vanrednu sjednicu, pokazao je ažurirani raspored, a zbog masakra koji je danas počinila izraelska vojska u kojem je ubijeno više od stotinu Palestinaca koji su se nalazili kod kamiona sa humanitarnom pomoći.

Vojska je, ignorirajući snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama, negirala svoju umiješanost te je saopćila da je većinu žrtava uzrokovao stampedo i da su ih pregazila vozila koja su dostavila humanitarnu pomoć.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Hitan sastanak će se održati u sjedištu UN-a u New Yorku u 16:15 sati (21:15 GMT). Sazivanje Vijeća sigurnosti zatražio je Alžir, kaže diplomatski izvor za AFP.

Podsjećamo, danas je izraelska vojska počinila još jedan strašni ratni zločin u kojem je ubijeno više od stotinu Palestinaca, a više od 700 njih je povrijeđeno.

Zbog ovog masakra se oglasila i Bijela kuća iz koje su poručili da je otvaranje vatre na Palestince koji čekaju pomoć je ozbiljan incident.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije