Poznati izraelski nogometaš ubijen u napadu Hamasa

0
Radiosarajevo.ba
Poznati izraelski nogometaš ubijen u napadu Hamasa
Foto: EPA - EFE / Napad Hamasa

Nakon što je porodica bivšeg izraelskog nogometaša Liora Asulina (43) tokom subote, 7. oktobra alarmirala javnost da je Asulin nestao tokom napada Hamasa na naselje Re‘im u južnom dijelu Izraela, izraelski mediji upravo su javili da je pronađeno Asulinovo beživotno tijelo u Re‘imu.

"Tijelo Asulina pronađeno je na prostoru na kojem se održavao rave party kod Re‘ima i koji je u subotu napao Hamas – navode izraelski mediji.

Da je Asulin pohađao spomenuti događaj navela je tokom subote i njegova porodica, požalivši se da im se Lior ne javlja i da nemaju nikakvih informacija o njegovoj sudbini nakon što su kontaktirati policiju i bolnice.

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Lior Asulin u 23 godine dugoj profesionalnoj karijeri igrao je za niz izraelskih i kiparski klub Apollon iz Limassola. Nije zabilježio nastup za izraelsku reprezentaciju, a u domovini je, među ostalima, igrao za renomirane prvoligaše poput Maccabija iz Tel Aviva, Beitara iz Jerusalema i Hapoela iz Petah Tikve.

Ukupno je u najvišem nogometnom rangu Izraela skupio 284 nastupa i postigao 88 golova. Karijeru je završio u ljeto 2020. u niželigaškom Hapoelu iz Kfar Bare. Prema raspoloživim informacijama, Lioru Asulinu je dan prije subotnjeg napada Hamasa na Izrael bio rođendan, ali se mogu pronaći i podaci da je rođen 7. oktobra 1980.

Dr. Emir Hadžikadunić: Epski izraelski debakl i Hamasov napad bez presedana

Dr. Emir Hadžikadunić: Epski izraelski debakl i Hamasov napad bez presedana

Sva dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

בית״ר ירושלים מרכינה ראש ומשתתפת בצערה של משפחת אסולין לאחר שנודע דבר מותו של ליאור ז״ל. אנו מקבלים הרבה ידיעות על...

Posted by ‎מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים - F.C. Beitar Jerusalem‎ on Sunday, October 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije