Poznata surferica preminula nakon što ju je sabljarka probola u grudi

1
Radiosarajevo.ba
Poznata surferica preminula nakon što ju je sabljarka probola u grudi
Foto: Prtscr / X.com / Giulia Manfrini

Počast je odana surferici koja je preminula nakon što je navodno bila probodena sabljarkom u Indoneziji.

Giulia Manfrini, 36-godišnjakinja iz Torina na sjeveru Italije, surfala je u vodama okruga Mentawai na otocima West Sumatre prije incidenta u petak, prema izvještajima.

Dva svjedoka navodno su pokušala pružiti prvu pomoć gospođici Manfrini, koja je kasnije prebačena u medicinski centar, nakon što ju je sabljarka pogodila u grudi.

Dramatičan preokret: Dokumentarac o ratnom Sarajevu 'Kiss the Future' ipak u utrci za Oscara!

Dramatičan preokret: Dokumentarac o ratnom Sarajevu 'Kiss the Future' ipak u utrci za Oscara!

James Colston, koji je osnovao agenciju za putovanja s gospođicom Manfrini, rekao je na Instagramu: "Čak i uz hrabre napore njenog partnera, osoblja lokalnog odmarališta i ljekara, Giulia nije mogla biti spašena."

"Informacije koje smo primili od šefa okruga jugozapadnog Siberuta govore da se dogodila nesreća s italijanskom građankom dok je surfala," rekao je Lahmudin Siregar, vršitelj dužnosti šefa Agencije za upravljanje katastrofama okruga Mentawai.

Dodao je: "Neočekivano, sabljarka je skočila prema Manfrini i pogodila je direktno u grudi."

Gospodin Colston rekao je da je njegova bivša koleginica doživjela "neobičnu nesreću", dodajući da "vjerujemo da je umrla radeći ono što je voljela, na mestu koje je voljela".

"Giulia je bila životna snaga ove kompanije i njen zarazni entuzijazam za surfanje, snijeg i život će se pamtiti od svih koji su je poznavali," rekao je.

Fabio Giulivi, gradonačelnik njenog rodnog grada Venaria Reale, rekao je: "Vijest o njenoj smrti nas je šokirala i čini nas bespomoćnima pred tragedijom koja joj je oduzela život tako prerano."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije