Ogroman val poklopio surfera: "U šoku sam što sam još uvijek živ"

0
Radiosarajevo.ba
Ogroman val poklopio surfera: "U šoku sam što sam još uvijek živ"
Foto: Screenshot/Youtube / Surfera poklapa val

Surfer Mikey Brennan (38) čudesno je preživio, i prošao sam s lakšim ozljedama, nakon što ga je ogromni val poklopio uz obalu Tasmanije na Shipsten Bluffu, jednom od najopasnijih mjesta za surfanje na svijetu.

Kako piše The Guardian, 38-godišnjeg Brennana na surferskoj dasci jet-ski je dovukao do ogromnog vala koji ga je zatim poklopio, a surfer je nestao ispod površine vode. Surfer je ustupio i snimku na kojoj se vidi dramatičan trenutak. "U šoku sam što sam još uvijek živ", rekao je Brennan za portal The Mercury.

Prošao je samo s natučenim rebrima i lakšim potresom mozga, a ubrzo su ga prijatelji izvukli iz vode na jet-ski. Ispričao je da se sjeća vala i trenutka kada je ušao u njega. "Jednostavno sam jako teško pao. Nisam mogao iskontrolirati to slijetanje u vodu", opisao je. Ne sjeća se trenutka kada je potonuo, ali kaže da je bio zbunjen kada je ponovno izronio i bio spašen, prije nego što je odveden u bolnicu.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

"Uglavnom sam imao samo natučena rebra. Nisam ništa slomio. Stavili su me na CT i sve provjerili, a onda sam bio s traumatološkim timom i cijelog su me pregledali. Samo sam imao snažnu glavobolju, manji potres mozga, tako da sam prilično sretan", zaključio je.

Nije mu prva opasna povreda

Brennanu ovo nije prvi put da se kockao sa smrću. Prije 14 godina slomio je kičmu dok je surfao na još jednom opasnom tasmanijskom valu na otoku Governor.

"Da budem iskren, ovo na Shipsternu bilo je najbliže što sam bio smrti, jer čak i kad sam slomio kičmu na istočnoj obali kod Governora, cijelo vrijeme sam bio pri svijesti. Bilo je jednako opasno, ali ovo kao da bilo nokautiranje i padanje u nesvijest. Stvarno ne mogu to objasniti", opisao je.

Unatoč svom zastrašujućem iskustvu, Brennan je obećao vratiti se u vodu, prenosi Telegram.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije