Pozadina horora u Pragu: Bio je student historije, povezan je s još jednim slučajem ubistva

1
Radiosarajevo.ba
Pozadina horora u Pragu: Bio je student historije, povezan je s još jednim slučajem ubistva
Foto: AA / Pucnjava u centru Praga

Češki mediji navode kako je David Kozák studirao historiju s fokusom na historiju Poljske.
 
Češki mediji objavili su identitet napadača iz Praga koji je na Univerzitetu ubio 15 osoba te više njih ranio. Kako piše portal Novinky, riječ je o Davidu Kozáku (24) kojega se povezuje s još jednim slučajem nasilne smrti.

Policija je tražila Kozáka zbog nasilne smrti u selu Kladensko. On je bio student Filozofskog fakulteta. Na društvenim mrežama dijele se i fotografije koje navodno pokazuju napadača. 

Prema posljednjim podacima, devet osoba teško je ozlijeđeno, pet ili šest srednje teško, a do desetero lakše. Oko 16 sati, policija je objavila kako je napadač ubijen, a evakuacija je bila u toku i sat vremena kasnije s obzirom na to da su se neki studenti zaključali u prostorije u kojima su bili. 

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Podsjetimo, češka policija u četvrtak, 21.decembra, javila je kako se dogodila pucnjava na Univerzitetu u centru Praga te da ima mrtvih i ranjenih. Kako se saznaje ima 15 mrtvih i 24 ranjene osobe.

Na društvenoj mreži X.com osvanuo je video kako se ljudi okupljaju na Starogradskom trgu nakon masovne pucnjave danas, 21. decembra, poslijepodne.

Opširnije informacije možete pročitati na linku OVDJE.

Informacije koje su stigle iz ambasade BiH u Češkoj možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije