Potresne scene: Očajne Afganistanke bacale djecu vojnicima preko bodljikave žice

2
Radiosarajevo.ba
Potresne scene: Očajne Afganistanke bacale djecu vojnicima preko bodljikave žice
Print Screen / Potresni prizori

Majke su bile očajne, talibani su ih tukli. Vikali su: ‘spasi moju bebu’ i bacili bebe na nas, neke od beba pale su na bodljikavu žicu. Bilo je strašno što se dogodilo. Do kraja noći među nama nije bilo čovjeka koji nije plakao", tiho je rekao britanski vojnik.

Scene brutalnog nasilja razvile su se na jednoj od ruta prema vojnoj strani aerodroma u Kabulu odakle hiljadu ljudi, u opasnosti od talibana, prebacuju na sigurnost avio linijama SAD-a, Velike Britanije i drugih stranih vlada, piše Independent.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Ulaz u hotel Baron, u blizini aerodroma u Kabulu, postao je žarište okupljanja Afganistanaca koji traže utočište u Velikoj Britaniji.

Ruta vodi i do objekata drugih zemalja koji provode evakuaciju, a broj onih koji očajnički žele pobjeći iz dana u dan raste.

Talibani su u četvrtak pozvali mnoštvo koje čeka ispred zračne luke u Kabulu u nadi da će pobjeći iz zemlje, da se raziđe i ode kući, rekavši da ne žele povrijediti nikoga.

U međuvremenu Sjedinjene Države i ostale zapadne sile nastavljaju s evakuacijom svojih državljana i nekih Afganistanaca, a ostatak zemlje čeka hoće li donedavni državni dan neovisnosti potaknuti još antitalibanskih protesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije