Potresne priče o žrtvama virusa: Djeca se od majke oprostili putem walkie-talkieja

Radiosarajevo.ba
Potresne priče o žrtvama virusa: Djeca se od majke oprostili putem walkie-talkieja
Foto: CNN / Sundee i njena djeca

Prije samo nekoliko sedmica, Sundee Rutter, 42-godišnjakinja iz Washingtona, dobila je sjajnu vijest. Pobjeđuješ karcinom dojke, poručili su joj doktori

Nažalost, preminula je. Od posljedica druge bolesti, infekcije COVID-19, a njeno šestoro djece posljednji put se pozdravilo s majkom gledajući je s druge strane bolničkog prozora. 

Rutter je preminula 16. marta u Providence bolnici. Njena djeca, koji imaju od 13 do 24 godine, gledali su kako gube još jednog roditelja. Njihov otac preminuo je prije osam godina...

Tog su se dana okupili ispred njene sobe, a medicinari su smislili način i da joj se djeca obrate, posljednji put. Donijeli su im walkie-talkieje, a jedan su stavili na majčin jastuk, ispričao je njen sin Elijah Ross-Rutter (20) za CNN.

"Gledali smo je kroz staklo. Rekli smo posljednje zbogom. Rekao sam joj da je volim...teško je. U tom trenutku, ne znaš šta bi rekao", dodao je mladić. 

Starija djeca majci su obećali i da će sve biti u redu s mlađima: "Mi, stariji, pobrinut ćemo se da sve bude kako treba s mlađima i da odrastu u ljude kakve bi moja majka voljela da budu."

Ispričao je i da su u januaru dobili vijest da je njen karcinom u remisiji (povlači se): "Tek smo se ponovo počeli osjećati kao obitelj."

A onda se Sundee razboljela 2. marta. Bila je slaba, imala migrenu i teško je disala. 

U bolnicu su otišli dan poslije. Na pregled su čekali četiri ili pet sati, a njoj se u međuvremenu pogoršalo.

"Borila se kao lavica sve dok se više nije mogla boriti", poručila je njena porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije