Potresna objava palestinske novinarke: "Sigurna sam da ću umrijeti, svijet finansira genocid"

1
Radiosarajevo.ba
Potresna objava palestinske novinarke: "Sigurna sam da ću umrijeti, svijet finansira genocid"
Foto: Instagram / Bisan Dahdouh

Broj ubijenih u Pojasu Gaze, gdje Izrael izvodi napade od 7. oktobra, porastao je za 316 na 15.523 ljudi. Iz dana u dan, stanje je sve teže. 

Palestinska novinarka Bisan Dahdouh na Instagramu je podijelila potresnu objavu u kojoj je navela da vjeruje da će u narednih nekoliko sedmica sigurno umrijeti.

"Nemam više nade za opstanak kao što sam imala na početku ovog genocida, i sigurna sam da ću umrijeti u narednih nekoliko sedmica ili možda dana. Danima sam bolesna od teške virusne infekcije i ne mogu da se pomjerim sa kreveta", kazala je.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Navodi da pati od noćnih mora "koje su toliko slične stvarnosti da više ne pravim razliku između stvarnosti i sna".

"Živim u svijetu koji nije onaj za koji sam tvrdila da ga gradim! Ja sam aktivistkinja zajednice koja je živjela od fantazije da je svijet slobodan i pravedan, i nastojala sam donijeti prava ne samo svom narodu, već i mnogim muškarcima i ženama u zemljama trećeg svijeta!

Bila sam šokirana što nisam iz trećeg svijeta! Zaista, mi smo najhumaniji i najmoralniji! Da, jer svijet odobrava, podržava i finansira genocid kojem smo podvrgnuti, reguliše ga i daje razloge za 58 dana! Dok smo mi narod koji 75 godina živi na okupiranoj zemlji i još uvijek traži svoja prava i prenosi svoj glas svijetu", istakla je.

Zatim je poslala poruku svijetu i onima koje je nazvala prijateljima.

"Moja poruka svijetu: Vi niste nevini u onome što nam se dešava, vi kao vlade ili narodi koji podržavaju izraelsko uništenje mog naroda. Nećemo vam oprostiti, nećemo vam oprostiti, čovječanstvo vam neće oprostiti, nećemo zaboraviti, čak i ako umremo, historija nikada neće zaboraviti.

Poruka prijateljima: Hvala vama i navijačima širom svijeta. Bili ste saosjećajni i veoma jaki. Molimo vas da ne gubite nadu, čak i ako se svijet čini potpuno nepravednim, a vaši napori još nisu rezultirali prekidom vatre", navodi u objavi Bisan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije