Potraga za masovnim ubicom iz SAD-a: Pronađen potencijalno važan dokaz u domu osumnjičenog

0
Radiosarajevo.ba
Potraga za masovnim ubicom iz SAD-a: Pronađen potencijalno važan dokaz u domu osumnjičenog
Foto: Kolaž / Policija obavila pretres kuće Roberta Carda osumnjičenog za masovnu pucnjavu u SAD-u

U kući osumnjičenog za masovno ubistvo u Maineu pronađena je poruka, prema informacijama više službenika pravosudnih organa, dok je u toku potraga za muškarcem koji je navodno ubio 18 ljudi i teško ranio više od desetak drugih otvarajući vatru na više lokacija.

Četiri viša službenika pravosudnih organa rekla su NBC New Yorku da istražitelji pokušavaju utvrditi značenje poruke koja je pronađena u kući Roberta Carda tokom pretrage koja je provedena uz nalog za pretres. Službenici pravosudnih organa pokušavaju utvrditi kako bi poruka mogla potencijalno usmjeriti njihovu istragu, rekli su službenici.

Više pravosudnih tijela još uvijek traga za Cardom u kasnim popodnevnim satima četvrtka, s gradom Lewiston i nekoliko drugih područja države i dalje pod karantenom.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Izdan je nalog za hapšenje Carda, 40-godišnjaka iz grada Bowdoin s vojnim iskustvom, koji je prvobitno bio tražen samo radi ispitivanja u slučaju koji je dio masovne istrage koju su pokrenuli lokalni, savezni i državni pravosudni organi u odgovoru na jedno od najgorih masovnih pucnjava u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Optužen je za osam ubistava jer drugih deset žrtava još nisu identificirane, piše NBC Boston

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije