Novi detalji stravične masovne pucnjave u SAD-u: Evo ko je osumnjičeni Robert Card

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravične masovne pucnjave u SAD-u: Evo ko je osumnjičeni Robert Card
Foto: Kolaž / Robert Card, osumnjičeni za pucnjavu u Maineu

Osoba od interesa za masovno pucanje u Maineu u kojem je poginulo najmanje 22 ljudi je obučavatelj za vatreno oružje koji je proveo dvije sedmice u ljetnom centru za mentalno zdravlje, prema izvorima iz pravosudnih krugova.

Robert Card (40) bio je predmet masovne potrage u vezi s stravičnim nasiljem koje se dogodilo u gradu Lewiston u srijedu navečer, objavila je lokalna policijska postaja.

"Card se smatra naoružanim i opasnim", objavila je stanica u srijedu navečer. "Ako imate saznanja o njegovom boravištu, molimo vas da obavijestite nadležne organe."

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Card je iz Bowdoina, Mainea, i vjeruje se da je pripadnik Nacionalne garde stacioniran u Sacu, Maineu. 

Imao je problema s mentalnim zdravljem, uključujući i to da je navodno "čuo glasove" i prijetio da će pucati na vojnu bazu za obuku u Sacu.

Tokom ljeta bio je hospitaliziran u centru za mentalno zdravlje i pušten nakon dvosedmičnog boravka. Više informacija o njegovom mentalnom stanju trenutno nije poznato.

Prema CNN-ovim izvještajima uživo, Card je također nedavno izgubio posao.

Studirao je inženjering na Univerzitetu u Maineu od 2001. do 2004. godine, iako nije jasno je li završio studij, rekao je glasnogovornik škole za NBC News.

Izvori iz pravosudnih krugova rekli su da su najmanje 22 osobe ubijene, a deseci ranjeni u pucnjavama u baru i dvorani za kuglanje u Lewistonu, piše New York Post

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije