Potraga u Kolumbiji: U velikom odronu najmanje osmero mrtvih, ima i nestalih

0
Hina
Potraga u Kolumbiji: U velikom odronu najmanje osmero mrtvih, ima i nestalih
Foto: EPA / Odron u Kolumbiji

Spasilačke ekipe danas, 18. jula, uz pomoć dronova tragale su za žrtvama odrona, u kojem je dan ranije, 17. jula, osmero ljudi izgubilo život, a desetak se vode kao nestali, na vrlo prometnoj cesti koja Bogotu povezuje s jugoistokom Kolumbije.

"Osam osoba je poginulo, među njima sedmero odraslih i dijete, šest je povrijeđeno i 20 kuća je zatrpano", rekao je za AFP pukovnik Jorge Diaz, čelnik civilne zaštite.

"Ne možemo utvrditi broj nestalih, zasad govorimo o njih jedanaest. Pokušavamo identificirati osobe koje su živjele u 20 uništenih kuća", dodao je.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Televizija je nešto ranije u informativnoj emisiji Noticias Caracol izvijestila o šestero mrtvih, dvoje djece i četvero odraslih, te o "dva tijela zatrpana pod zemljom".

Vatrogasci su, s druge strane, izvijestili o 20 nestalih.

"Zbog jake kiše tokom poslijepodneva i jučer navečer vodena bujica se oko 23.15 sati obrušila na selo Naranjal", rekao je vatrogasni brigadir Alvaro Farfan.

Odron se dogodio blizu naplatne stanice, šezdesetak kilometara od glavnog grada Bogote, blizu općine Quetame, u departmanu Cundinamarci. Odron je prouzročio i rušenje mosta.

Vatrogasci su evakuirali četrdesetak ljudi, a šestero je prevezeno u obližnje bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije