Bijela kuća: Poslali smo snažan signal ne samo Siriji nego i cijelom svijetu

Anadolija
Bijela kuća: Poslali smo snažan signal ne samo Siriji nego i cijelom svijetu
Foto: Facebook / Bijela kuća
Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer je izjavio da je raketni napad na bazu u Siriji bio usmjeren prema Assadovom režimu.

"Korak koji smo napravili je sigurno bio protiv Assadovog režima. Mislim da smo sinoć poslali vrlo jasnu poruku", rekao je Spicer novinarima u Washingtonu.

Istakao je da je američki predsjednik Donald Trump veoma svjestan da Assadov režim koristi hemijsko oružje u Siriji. Dodao je da su dugo vremena pažljivo pratili šta se dešava u toj zemlji te da su, kako je rekao, sinoć napravili konkretan korak.

"Ovaj napad je bio odlučan, legitiman i srazmjeran. Poslali smo snažan signal ne samo Siriji nego i cijelom svijetu", kazao je Spicer.

Naglasio je također, da su SAD posebno osjetljive na upotrebu hemijskog oružja. Izjavio je kako prije napada nisu imali nikakav politički i diplomatski razgovor sa predstavnicima Rusije.

Istakao je kako raketni napad nije u suprotnosti sa Trumpovim stavom "prvo Amerika", dodajući da je napad izveden iz prvenstveno humanističkih razloga.

Vazduhoplovna baza Shayrat gađana je sa 59 projektila Tomahawk jutros oko pet sati po lokalnom vremenu. Projektili su lansirani sa američkih brodova u dometu gađane baze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije