Porodica iz Vijetnama tvrdi da im je kćerka poslala poruku "Gušim se"

Radiosarajevo.ba
Porodica iz Vijetnama tvrdi da im je kćerka poslala poruku "Gušim se"
Foto: EPA / Slučaj koji je zatresao svijet

Britanska policija danas je uhapsila dvoje ljudi pod sumnjom da su sudjelovali u krijumčarenju 39 Kineza koji su ove sedmice pronađeni mrtvi u kamionu nedaleko od Londona.

Uhapšeni su muškarac i žena iz Warringtona na sjeverozapadu Engleske, oboje u dobi od 38 godina. Britanski mediji objavili su da se radi o bračnom paru Joanni i Thomasu Maheru, bivšim vlasnicima kamiona Scania kamiona koji je u centru istrage.

Britanska policija uhapsila dvije osobe koje su povezane sa šleperom smrti

Tvrde da su ga prodali jednoj kompaniji prije 13 mjeseci. Još nije poznato jesu li dio krijumčarske bande.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako su žrtve Kinezi i kako je među njima 8 žena i 31 muškarac. Radi se o 38 odraslih osoba te o jednom tinejdžeru. Uskoro počinju prve obdukcije žrtava.

BBC je danas razgovarao s tri porodice iz Vijetnama koje su zabrinute da su njihovi bližnji bili u prikolici kamiona.

Situacija se ne smiruje: Među pronađenim žrtvama ima i žena

Tako je porodica  jedne Vijetnamke rekla da im je ona poslala poruku u kojoj je pisalo da se guši. Pham Tra My poslala je poruku svojoj majci u utorak navečer nakon čega se više nisu čule. Porodica je priznala da je platila 30.000 funti kako bi 26-godišnju Tra My prokrijumčarili u Britaniju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije