Poplavljene ulice, kuće i vozila: Atinu pogodilo strašno nevrijeme

Radiosarajevo.ba
Poplavljene ulice, kuće i vozila: Atinu pogodilo strašno nevrijeme
FOTO: AA / Poplave su donijele nove nevolje u Grčkoj
Pored velikih požara koji su zahvatili Atinu ovaj grčki grad pogodilo je i jako nevrijeme koje je dovelo do poplava.
 
Poplave su zabilježene na području Maroussija na sjeveru Atine. Nanesena je velika materijalna šteta. Voda je na pojedinim lokacijama dosegla visinu metra i pol, poplavljeni su podrumi kuća, poslovnih zgrada, a uništen je i veliki broj automobila.
 
U najsmrtonosnijem požaru u skorijoj historiji Grčke poginule su najmanje 83 osobe. Oko 60 povrijeđenih osoba sa područja Rafine i Matija hospitalizirano je u Attiki. Među njima je 11 u teškom zdravstvenom stanju.
 
Poplave su donijele nove nevolje u Grčkoj - undefined 
Više od 100 osoba je nestalo, a među njima su i turisti. Uništeno je nekoliko hiljada dunuma zemljišta, a šteta je pričinjena na najmanje hiljadu kuća. Stotine vozila je potpuno uništeno.
 
Požar koji je izbio u šumskom području u Rafini, sjeveroistočno od grada, potpomognut visokim temperaturama zraka i jakim vjetrovima, brzo se proširio i na okolna područja. Mnogi preminuli stradali su zarobljeni u kućama ili vozilima. Dio njih se utopio u moru u koje su skočili bježeći od vatrene stihije. Iz mora je do sada izvučeno najmanje šest tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije