Ponudio izbjeglici iz Ukrajine (19) smještaj, pa optužen da ju je silovao

1
Radiosarajevo.ba
Ponudio izbjeglici iz Ukrajine (19) smještaj, pa optužen da ju je silovao
Foto: EPA-EFE / Poljska policija / Ilustracija

Policija iz poljskog grada Vroclava privela je 49-godišnjeg muškarca osumnjičenog za silovanje 19-godišnje djevojke iz Ukrajine, kojoj je ponudio smještaj nakon što je pobjegla iz rata zahvaćene zemlje.

Iz policije su javili kako osumnjičenom muškarcu prijeti i do 12 godina zatvora. Policija će preko tužilaštva zatražiti njegovo privremeno hapšenje. "Ovakvo ponašanje nije dozvoljeno", poručili su iz poljske policije.

"Jučer je u Vroclavu, nakon pojačanih i intenzivnih akcija policajaca, priveden 49-godišnji muškarac osumnjičen da je silovao 19-godišnju djevojku iz Ukrajine. Preliminarni nalazi pokazuju da je muškarac prisilio ženu na spolni odnos protiv njene volje. Prije toga je upoznao djevojku nudeći svoju pomoć preko internet portala. Odveo ju je u svoj stan i počinio ovaj brutalni zločin. Sada se može suočiti sa kaznom do 12 godina zatvora. Policija će, preko tužilaštva, podnijeti zahtjev za privremeno hapšenje muškarca", navedeno je iz policije, prenosi N1

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

Posebnu osudu zaslužuje činjenica da je ova žena bila u teškoj životnoj situaciji – pobjegla je iz ratom zahvaćene Ukrajine, nije govorila poljski, nije poznavala grad i nikada nije bila u Poljskoj. Vjerovala je čovjeku koji je obećao da će joj pomoći i zaštititi. Nažalost, sve se to pokazalo kao perfidna manipulacija 49-godišnjaka.

"Zahvaljujući pojačanom i intenzivnom radu policajaca iz Vroclava, ovaj brutalni kriminalac uhapšen je za manje od 1,5 sat od prijema dojave o zločinu", istakli su iz poljske policije.

Sada će biti kažnjen za djelo koje je počinio, dodali su na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije