"Pomozite nam": Očajna posljednja poruka porodice koja je umrla na planini

1
Radiosarajevo.ba
"Pomozite nam": Očajna posljednja poruka porodice koja je umrla na planini
Foto: Facebook / Daily mail / Porodica koja je tragično izgubila život

Britanski inženjer Snapchata poslao je očajnu posljednju poruku prije nego što su on i njegova porodici umrli na vrućini od 37 stepeni na kalifornijskoj planinarskoj stazi.

Nažalost, zbog lošeg prijema, poruka nikad nije prošla...

Jonathan Gerrish (45), njegova supruga Ellen Chung (31), njihova jednogodišnja kćer Aurelia 'Miju' Chung-Gerrish i njihov pas Oski pronađeni su mrtvi na pješačkoj stazi u blizini rijeke Merced prošlog augusta.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Ured šerifa okruga Mariposa objavio je informacije izvučene s mobitela Jonathana Gerrisha nakon višemjesečnog rada s timom forenzičara FBI-a.

Jedna poruka napisana 15. augusta nešto prije podneva osobi čije ime nije objavljeno navodi: "Pomozi nam, molim te" a potom ide: "Bez vode smo, prevruće je, a s bebom smo", piše San Francisco Chronicle.

Ali, područje je imalo lošu uslugu signala za mobitel i, nažalost, poruka nikada nije prošla. Kao ni pet telefonskih poziva raznim osobama, rekli su istražitelji.

Njihova smrt u početku je zbunila istražitelje.

Slučaj je uključivao više od 30 agencija za provođenje zakona koje su pomno pregledale - i isključile - uzroke kao što su ubistvo, udar groma, trovanje iz vode zaražene algama, napušteni rudnici koji bi mogli ispuštati otrovni plin, ilegalne droge i samoubistva.

Prošle jeseni istražitelji su zaključili da je porodica umrla od ekstremnog toplotnog udara. Temperature su tog poslijepodneva dosegle skoro 40 stepeni na strmom planinskom terenu, a obitelj je ostala bez vode. Prethodno je šumski požar uništio sve krošnje. 

Ekspert za preživljavanja, koji je bio uključen u slučaj - ali nije imenovan, opisao je kako je mladi par vjerojatno preminuo dok je pokušavao spasiti svoju malu kćer.

"Nažalost, vjerujem da su uhvaćeni nespremni, a nakon što su shvatili svoju situaciju, umrli su pokušavajući spasiti svoje dijete i jedno drugo", napisao je neidentificirani trener. 'Vjerojatno je dijete prvo počelo slabiti, što je požurilo roditelje uzbrdo. Kad jedan više nije mogao nastaviti, jedno je ostalo da brine za dijete i ljubimca, dok je drugo pokušao da se probije do vrha i dobiju pomoć za svoje najmilije. Ovo je strašna tragedija."

Dužnosnici su tijela obitelji pronašli dva dana nakon što su rođaci prijavili njihov nestanak. Bili su udaljeni oko četiri kilometra od svog automobila. Obitelj je sa sobom imala spremnik vode koji je bio prazan.

Mobitel je pronađen u Gerrishovom džepu i na njemu su pronašli trag o pet telefonskih poziva, ali obitelj nije nazvala hitnu, priopćio je ured šerifa. Prvi poziv upućen je u 12.09 sati. Počevši od 12.35, obitelj je uzastopno uputila posljednja četiri poziva. Međutim, nijedan od poziva nije prošao...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije