Poljska uzvratila Ukrajini: Na razgovor pozvali njenog ambasadora, evo zbog čega

0
Hina
Poljska uzvratila Ukrajini: Na razgovor pozvali njenog ambasadora, evo zbog čega
Foto: Twitter / Žito

Poljska je u utorak pozvala na razgovor ukrajinskog ambasadora u Varšavi, kao odgovor na ''komentare predstavnika ukrajinskih vlasti'', objavilo je poljsko ministarstvo vanjskih poslova na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

U tvitu se ne navodi na koje komentare se to odnosi, piše Reuters.

Ranije je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo na razgovor poljskog ambasadora u Kijevu zbog "neprihvatljivih komentara" savjetnika poljskog predsjednika za vanjsku politiku Marcina Przydacza.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Poljski mediji citirali su Przydacza koji je u ponedjeljak govorio o mogućem produljenju poljske zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda te je pozvao Kijev da pokaže zahvalnost za podršku koju je iskazala Poljska za vrijeme rata s Rusijom.

"Danas je najvažnije braniti interese poljskog farmera...", rekao je Przydacz. "Mislim da bi bilo važno da Kijev počne cijeniti ulogu koju je Poljska odigrala za Ukrajinu tokom proteklih mjeseci i godina", kazao je savjetnik.

"Na sastanku je istaknuto da su izjave o navodnoj nezahvalnosti Ukrajinaca na pomoći Poljske u ratu neistinite i neprihvatljive", rekao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije