Policija zatekla horor: Hirurg krao testise od pacijenata tokom operacija

Radiosarajevo.ba
Policija zatekla horor: Hirurg krao testise od pacijenata tokom operacija
Foto: worldnewsdailyreport.com / Hirurg Jeremy Cornell iz Texasa

Hirurg Jeremy Cornell iz Texasa uhapšen je zbog krađe testisa od desetine pacijenata dok je izvodio operacije.

Cornell (41) je radio kao urolog po bolnicama širom Texasa 13 godina, da bi došao u bolnicu u Heustonu u aprilu 2018. Nakon trogodišnje istrage, američki Federalni istražni biro (FBI) uspio je ustanoviti da je Cornell nezakonito uzimao po jedan testis od svakog pacijenta dok je izvodio delikatne operacije na muškarcima koji pate od stanja povezanih sa bešikom, uretrom ili bubrezima.

Kako bi uzeo testise, Cornell je govorio sestrama i bolničarima da mogu napustiti salu ili ih tjerao po izmišljenom zadatku. Neke sestre su rekle da bi ih prosto poslao po kafu, ili da donesu određene lijekove koji u stvari ne postoje.

"Istražitelji vjeruju da je hirurg prodavao organe i bili su veoma iznenađeni kad su otkrili desetine testisa u teglama tokom pretresa Cornellove kuće", glasnogovornik FBI Thomas Perry

Ukupno je u Cornellovoj kući pronađeno osam tegli sa 46 testisa, što znači da ima najmanje 46 žrtava. Doktor je optužen po 137 tačaka optužnice, uključujući napad, nanošenje tjelesne štete, posjedovanje ukradenih stvari i nepravilno držanje dijelova ljudskog tijela. Zbog svega toga Cornelu prijeti ukupno 635 godina robije, a FBI očekuje da će se broj optužbi udvostručiti u sljedećih nekoliko dana.

Hirurgov advokat Charles Hewitt zatražio je procjenu psihijatra da se ustanovi da li je njegov klijent sposoban za suđenje. Hewittt tvrdi da je Cornellov neobični fetiš znak ozbiljnih mentalnih problema. Ako ga proglase sposobnim,Cornell će se naći na sudu početkom decembra, piše worldnewsdailyreport.com

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije