Policija u Njemačkoj na istoj autocesti iznova pronalazi ogromne količine novca

0
Radiosarajevo.ba
Policija u Njemačkoj na istoj autocesti iznova pronalazi ogromne količine novca
Foto: Tanjug / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

njemack. U četvrtak su policajci otkrili 700.000 eura (oko 1.3 milion KM) tokom kontrole vozila na parkingu na A3 u blizini Niederalteicha u četvrti Deggendorf, navodi se u priopćenju policije.

Novac je 62-godišnji vozač sakrio u torbu, a porijeklo nije mogao objasniti. Istragu u ovom slučaju je preuzela stanica kriminalističke policije Deggendorf.

Protiv muškarca se sada vodi istraga zbog sumnje na pranje novca. Pušten je na slobodu nakon ispitivanja u policiji, no pronađeni novac je oduzet.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Nedavno su se slični slučajevi dogodili na istoj autocesti – A3. Prije samo nekoliko dana istražitelji bavarske granične policije pronašli su u automobilu u Donjoj Bavarskoj oko 240.000 eura (469 hiljada KM) u gotovini. Policajci su provjerili automobil na odmorištu na A3 u blizini Passaua i otkrili novac u nekoliko torbi. Kako navode mediji, ni ovaj 31-godišnji vozač nije mogao uvjerljivo objasniti odakle mu novac i za šta ga je htio upotrijebiti.

Otprilike dvije sedmice ranije u automobilu je pronađeno oko 40.000 eura (78 hiljada KM). A, krajem oktobra istražitelji su otkrili su otkrili oko 50 kilograma zlata, nakita i gotovo 500.000 eura (skoro milion KM) u gotovini tokom provjere vozila na odmorištu blizu Hunderdorfa u okrugu Straubing-Bogen.

Ovaj slučaj je još u fazi istrage, navode njemački mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije