Somalijac kolima pokosio pješake, a onda ih napao mesarskim nožem

Radiosarajevo.ba
Somalijac kolima pokosio pješake, a onda ih napao mesarskim nožem
Policijskoj istrazi oko napada koji se desio na Univerzitetu Ohio pridružili su se FBI i druge obavještajne agencije, zbog sumnje da se radi o terorističkom napadu, javlja AP.

Mladić osumnjičen da je povrijedio devet osoba jutros u Univerzitetu Ohio, za koga je navedeno da je izbjeglica iz Somalije i da je legalno živio u SAD, kolima je uletio među pješake, a zatim izašao i počeo mesarskim nožem da bode ljude, prije nego što je ubijen iz vatrenog oružja.

Riječ je o 18-godišnjem Abdul Razak Ali Artan, saopćili su zvaničnici, prenosi BBC. Policija je ovaj slučaj okarakterizirala kao teroristički napad.

Mediji su ranije naveli da se radilo o pucnjavi.

Zvaničnici su ranije saopćili da je najmanje devet osoba povrijeđeno, od kojih je jedna u kritičnom stanju

Kako se navodi, prvi izvještaji su bili konfuzni, a počeli su najprije serijom upozorenja preko društvene mreže Twitter, kada su studenti počeli da šalju upozoravajuće poruke.

Nakon toga stigao je veliki broj policijskih i kola hitne pomoći, a putevi oko Univerziteta su bili blokirani.

Prethodnih mjeseci, FBI je povećao mjere opreza zbog propagande ekstremista putem interneta kojima je preporučivano da u napadima koriste kola i noževe, koje je lakše nositi nego bombe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije