Policija otkrila mafijaške kontejnere: Pogledajte zubarsku stolicu strave

Radiosarajevo.ba
Policija otkrila mafijaške kontejnere: Pogledajte zubarsku stolicu strave
Print Screen / Zubarska stolica

Nizozemska policija uhapsila je šest muškaraca nakon što su otkrili morske kontejnere koji su pretvoreni u improvizovani zatvor i zvučno zaštićenu "sobu za mučenje" zajedno sa zubarskom stolicom, alatima koji uključuju klješta i skalpele i lisice. 

Navodi se da je policija izvršila raciju prije nego što je soba bila korištena i upozorila potencijalne žrtve, koje su se sakrile. 

Grozno otkriće izvršili su prošlog mjeseca službenici koji su istraživali tragove prikupljene preko podataka iz šifrovanih telefona koje koriste kriminalci, a koje je francuska policija nedavno provalila. Detektivi u Britaniji i Nizozemskoj već su uhapsili stotine osumnjičenih na osnovu šifrovanih poruka. 

Detektivi su na taj način otkrili i sedam preuređenih morskih kontejnera u skladištu u malom selu na jugozapadu Nizozemske, blizu granice s Belgijom, navodi se u saopćenju objavljenom danas. 

Policija je uhapsila šest muškaraca zbog sumnje da pripremaju otmicu i napad, a odale su ih poruke sa telefona, uključujući fotografije kontejnera i zubarske stolice sa pojasevima pričvršćenim na držače za ruke i stopala. 

U porukama je skladište nazvano "prostorija za tretman" i "ebi", referenca na najviši sigurnosni nizozemski zatvor. U porukama je također otkriven identitet potencijalnih žrtava, koje su upozorene i skrivene, saopćla je policija.

Današnja objava je dala otrežnjujući uvid u sve nasilnije nizozemsko kriminalno podzemlje, koje je umiješano u veliku proizvodnju i trgovinu drogom. 

Policija je saopćila prošle sedmice da su njihove istrage zasnovane na milionskim porukama sa telefona dovele do hapšenja više od 100 osumnjičenih i zaplijene više od 8.000 kilograma kokaina i 1.200 kilograma kristal meta, kao i demontaža 19 laboratorija za sintetičke droge i zaplijena desetina komada vatrenog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije