Havajska policija uhapsila turistu nakon objave fotografija s plaže

Radiosarajevo.ba
Havajska policija uhapsila turistu nakon objave fotografija s plaže
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Turista iz New Yorka uhapšen je na Havajima nakon što je na Instagramu objavio slike na plaži jer je u to vrijeme zapravo trebao biti u karanteni.

Dvadesetšestogodišnji muškarac uhapšen je zbog kršenja obaveznog 14-dnevnog karantina, piše CNN.

On je naime u ponedjeljak stigao u O'ahu i ubrzo na Instagramu objavio brojne fotografije s plaže. Navodno je koristio javni prevoz da bi stigao do mnogih mjesta na kojima je slikao, navodi se u saopćenju policije.

„Građani su vlasti upozorile na njegove postove na društvenim mrežama - na plaži s daskom za surfanje, sunčanju i šetnji oko Waikikija noću", navodi se u saopćenju.

Na Havajima je prijavljeno 638 slučajeva koronavirusa i 17 smrtnih slučajeva.

U nastojanju da zaustavi širenje virusa, država zahtijeva od putnika da idu u 14-dnevnu karantinu i da pri tome ne napuštaju hotelsku sobu ili boravište.

Od njih se traži da ispune dokument u kojem se priznaje da je kršenje karantene krivično djelo za koje je zaprijećena novčana kazna od 5.000 dolara i zatvorska kaznu do godinu dana.

Država je produžila obaveznu karantinu do kraja juna.

Mnogi posjetitelji, uključujući mladenci na medenom mjesecu, uhapšeni su zbog ignoriranja državnih karantinskih naredbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije