Policija moli lopove: Suzdržite se od kriminala do ponedjeljka, mnogo je vruće!

Radiosarajevo.ba
Policija moli lopove: Suzdržite se od kriminala do ponedjeljka, mnogo je vruće!
Foto: EPA-EFE / Policija moli lopove: Suzdržite se od kriminala do ponedjeljka, mnogo je vruće!

Policija američke savezne države Massachusettsu zamolila je građane da se suzdrže od kriminala i nezakonitih aktivnosti do ponedjeljka.

Policija je uputila ovu neobičnu molbu zbog talasa toplote koji je zahvatio to područje, javila je danas američka televizijska mreža CNN.

"Jednostavno je suviše toplo za kršenje zakona", navela je policija Massachusettsu i preporučila građanima da za vrijeme talasa toplote ostanu u zatvorenom i obustave nezakonite radnje dok ne bude hladnije.

Policija je preporučila gledanje serija, igranje igrica ili vježbanje karatea kod kuće navodeći da će "naredni sastanak (sa izgrednicima) biti vjerovatno u ponedjeljak" kad će zahladnjeti.

Najmanje tri osobe preminule su zbog talasa toplote u SAD, gdje je u New Yorku i Washingtonu zabilježeno do 38 stepeni Celzijusa.

Talas toplote u centralnom dijelu SAD i na atlantskoj obali bi trebalo da traje do nedjelje uvečer po lokalnom vremenu.

Američke vlasti navele su da bi danas temperatura na pojedinim mestima mogla da bude do 45 stepeni zbog čega se savjetuje građanima da ograniče aktivnosti na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije