Policajac tokom potjere za pedofilom skočio s 13. sprata zgrade - i preživio

Radiosarajevo.ba
Policajac tokom potjere za pedofilom skočio s 13. sprata zgrade - i preživio
Foto: Policija / Bakytzhan Bakirov

Neustrašivi policajac skočio je s prozora 13. sprata kako bi uhvatio osumnjičenog pedofila - ne samo da nije poginuo, već je uspio i uhvatiti bjegunca.

Major Bakytzhan Bakirov je učestvovao u operaciji hapšenja čovjeka, za kojeg su sumnjali da je provalio u stan u najvećem gradu u Kazahstanu, Almatiju, gdje je ukrao veliku sumu novca, ali i seksualno zlostavljao 15-godišnju djevojčicu.

Policajac Bakirov predstavio se kao vodoinstalater kako bi ušao u stan koji je osumnjičeni iznajmljivao, lociran na 13. spratu stambene zgrade. No, osumnjičeni je u jednom trenutku pretpostavio da nešto nije kako treba, pa je iskočio kroz prozor...

Trinaesti sprat uglavnom se nalazi na visini iznad 30 metara, no posvećeni kazahstanski policajac odlučio je da pedofil neće pobjeći, pa je i on iskočio za njim.

"Imao sam samo jednu misao u glavi - moram ga uhapsiti! Nisam mislio ništa drugo. Još uvijek ne razumijem kako sam skočio, ali u tom trenutku valjda nije bilo straha", prisjetio se Bakirov u intervjuu za web stranicu tamošnje policije, piše RT.

Iako je sve trebalo završiti kobno za policajca, on je, srećom, "sletio" na terasu dva sprata niže.

"Nisam ni znao da je tamo", dodao je on.

Policajac je priznao da se uplašio tek nakon što je sve završilo, jer je postojala realna šansa da se sumnjivac pokuša ubiti, kako ne bi odgovarao za svoje zločine. No, hvatanje pedofila bila je i lična stvar za Bakirova, koji je i sam otac šestoro djece.

Herojski policajac je nagrađen medaljom. Imao je tri operacije stopala, ali liječnici su optimistični u pogledu prognoze: "Kažu da ću uskoro uskoro ponovo moći ganjati kriminalce."

Cijeli ovaj događaj podsjeća na prizor iz hit komedije The Other Guys, u kojoj dva super detektiva koje glume Dwayne 'The Rock' Johnson i Samuel L. Jackson odluče skočiti s krova visoke zgrade tokom potjere ... ali na kraju nisu imali sreće kao Bakirov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije