Pokrenut TrumpiLeaks: Zviždači dobili siguran kanal za proslijeđivanje informacija

Radiosarajevo.ba
Pokrenut TrumpiLeaks: Zviždači dobili siguran kanal za proslijeđivanje informacija
EPA / Donald Trump
Michael Moore je u utorak pokrenuo web stranicu nazvanu "TrumpiLeaks" kako bi zviždačima omogućio siguran kanal za prosljeđivanje informacija o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj administraciji.

"Američki državljani unutar vlade, pravosudnih tijela ili privatnog sektora koji imaju bilo kakvih saznanja o kriminalnim radnjama, iskorištavanju povjerenja javnosti ili bilo kakvim prijestupima koje su počinili Donald J. Trump i njegovi saradnici, potrebni su kako bi zazviždali u ime zaštite Sjedinjenih Američkih Država od tiranije", napisao je Moore u otvorenom pismu listu Huffington Post.

"Znam da je to riskantno, znam da možemo upasti u probleme. No, previše je toga na kocki da bismo igrali na sigurno", dodao je. Iako nikakva digitalna komunikacija nije apsolutno sigurna, istaknuo je Moore, on i njegov tim posegnuli su za najsigurnijom dostupnom tehnologijom kako bi zajamčili anonimnost izvora.

Portal "TrumpiLeaks", postavljen na web stranicu Michaela Moora, najavljen je dan nakon što je američko Ministarstvo pravosuđa izvijestilo o hapšenju 25-godišnjeg vanjskog saradnika obavještajne službe, optuženog za otkrivanje medijima povjerljivih informacija vezanih uz rusko uplitanje u američke predsjedničke izbore 2016.

Trump je pozvao na obračun s curenjem informacija medijima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije