"Pogriješio sam": Bosanac osuđen zbog seksualnog zlostavljanja djece u Berlinu

Radiosarajevo.ba
"Pogriješio sam": Bosanac osuđen zbog seksualnog zlostavljanja djece u Berlinu
Foto: BZ / Ejub R. na sudu
Okružni sud u Berlinu izrekao je kaznu državljaninu BiH Ejubu R. (34) zbog ozbiljnog seksualnog zlostavljanja djece i adolescenata.

Iz pravnih razloga sudije su izrekle dvije zatvorske kazne (17 mjeseci i 20 mjeseci) od kojih će se formirati jedinstvena kazna kada presuda postane pravosnažna, piše Berliner Zeitung.

Ejub R. je dobio dvije zatvorske kazne jer je 2015. godine ovaj trgovac otpadom već osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece. No, kazna je preinačena u uslovnu.

U periodu između ljeta 2016. i septembra 2017. godine ponovo je počinio deset krivičnih djela. Ovaj porodični čovjek je regrutovao nove žrtve preko Facebooka na internetu, pri čemu su dječaci imali 11, 12 i 13 godina.

Na Okružnom sudu u Berlinu optuženi je priznao djela i pokušao se opravdati. Dječake je upoznavao uglavnom na stanici S-Bahn željeznice u berlinskom kvartu Köpenik.

Nakon što bi tražio sitne usluge, seksualno ih je zlostavljao u dostavnom vozilu svoje firme, privatnom putničkom automobilu i u sobi u jednom pansionu.

"Napravio sam velike greške. Dječaci su bili sretni što su imali odraslog prijatelja koji im je kupovao alkohol, cigarete, davao im novac", rekao je Ejub R. na sudu.

Zločin je otkriven nakon što je brat jedne od žrtava pronašao fotografije muškog polnog organa na njegovom mobilnom telefonu. Okružni sud Tiergarten je 1. februara 2018. izdao nalog za hapšenje Ejuba kojem su dvije sedmice kasnije stavljene lisice na ruke.

Apelaciono vijeće odlučilo je 20. avgusta da se ponovljeni prijestupnik Ejub R. mora pustiti na slobodu zbog predugog trajanja postupka. Od tada, Bosanac živi i radi slobodno u obližnjem Potsdamu.

Troje djece i dalje žive s njim nakon što ga je supruga napustila i sa sobom povela petero najmlađe djece. "Porodica me odbacila", požalio se Ejub na suđenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije