Pogođeni blokadom vlade: Državni službenici u redu za hranu

Radiosarajevo.ba
Pogođeni blokadom vlade: Državni službenici u redu za hranu
FOTO: AA / Na stotine federalnih uposlenika je stalo u red kako bi dobili besplatne obroke

Nevladina organizacija “World Central Kitchen” je odlučila da se solidariše sa uposlenicima federalne vlade u Sjedinjenim Američkim Državama tako što im je dijelila besplatne obroke, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, članovi i aktivisti ove nevladine organizacije su radnicima, pogođenim djelimičnom blokadom federalne vlade, dijelili obroke i druge životne namirnice.

Podjela obroka je organizovana u zgradi u Washingtonu na kojoj je pisalo “Centar za spašavanje federalnih uposlenika”.

Na stotine federalnih uposlenika je stalo u red kako bi dobili besplatne obroke i brojne druge namirnice, uključujući voće, povrće i vodu.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pod najdužom je blokadom u historiji zbog neusvajanja budžeta za tekuću godinu, a više od 800.000 javnih službenika primorano je na neplaćeni rad ili neplaćeni odmor.

Zbog blokade Vlade i u Bijeloj kući mnogi službenici ne dolaze na posao, uključujući i personal zadužen za hranu.

Do blokade američke vlade došlo je zbog Trumpovog zahtjeva da se izdvoje sredstva za gradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Najduža ikada blokada Vlade bi mogla potrajati jer još uvijek nema naznaka da su Trump i Demokrate spremni na uzajamne ustupke i kompromisno usvajanje budžeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije