Pogledajte zastrašujuće prizore velikog nevremena u Njemačkoj

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte zastrašujuće prizore velikog nevremena u Njemačkoj
Foto: Screenshot / X.com / Veliko nevrijeme u Njemačkoj

Olujno nevrijeme pogodilo je velike dijelove južne Njemačke u petak i u subotu, 31. maja i 1. juna, što je dovelo do poremećaja u saobraćaju, a neki su stanovnici morali biti evakuirani helikopterima.

Na području bavarskog grada Augsburga stanovnici su morali biti evakuirani zbog popuštanja nasipa i brane, rekle su vlasti.

Željeznički saobraćaj je zbog poplava obustavljen između bavarskog glavnog grada Munchena, Bregenza u Austriji i švicarskog Zuricha.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Linija između Ulma i Augsburga je također prekinuta, a međugradski vozovi na relaciji Stuttgart-Munchen su preusmjereni.

Stanovnici bavarskog mjesta Fischach, zapadno od Munchena, helikopterom su prevezeni iz svojih domova nakon što se izlila rijeka Schmutter.

Sela u Memingemu i okolini su pod vodom, a situacija je postala kritična kada je evakuisan zatvor u tom gradu. Oko 150 zatvorenika je prebačeno u zatvore u okolnim gradovima poput Landsberga, Kemptena i Augsburga zbog rizika od plavljenja zatvora i prekida napajanja električnom energijom. 

Na terenu je bilo angažirano više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera kako bi se pružila pomoć ugroženim područjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije